Милан продолжува со создавањето на силен тим. Откако успеа да се договори со 38-годишниот Златан Ибрахимовиќ на списокот се најде фудбалер на Манчестер Јунајтед.

Добро е познато дека Милан е во завршни преговори за Жан-Клер Тодибо, кој заедно со Ибрахимовиќ и Матиќ треба да донесат свежина во играта.