Македонија го освои “Трофеј Карпати” го совлада домаќинот, а дел од момците го најавија своето место во конечниот список.

Марио Танкоски беше прогласен за МВП, тој од Букурешт испрати порала.

“Не би рекол дека е неочекувано што победивме. Ние дојдовме со цел да победиме и го остваривме целта. Игравме со репрезентации од кои се покажавме подобри, имаме искуство иако сме помлади од нив. Денеска имавме добра партија, сега останува да ги завршиме подготовките и да се покажеме во најдобро светло на ЕП“, изјави МВП на турнирот, Марио Танкоски.