Фудбалската федерација на Македонија е една од ретките кои постојано ги поддржува сите национални тимови. И овој пат на својата официјална „Фејсбук“ страница, нашата „куќа на фудбалот“ испрати порака до ракометарите, кои утре го играат првиот дуел на Европското првенство.