Столе Стоилов едвај собра храброст да каже неколку зборови после поразот и елиминацијата од ЕП.

„Многу некоцентрација, многу падови, не може на вакво натпреварување да се прават вакви грешки. Вината е кај нас. Фали концентрација, секој по една грешка ако направи, тоа се 16 грешки, и тоа е тоа“, рече Стоилов.