На дуелот меѓу Словенија и Исланд се случи она што ретко може да се види.  Пол Берген Густавсон заработи суспензија од две минути на самиот старт на второто полувреме при 16-16. Но, 19-годишниот чувар на мрежата на Исланд Халгримсон заедно со поискусниот колега испишаа историја. Тој го одбрани ударот од седум метри.