Адис Јаховиќ стигна до бројката од 11 голови во најдобрата лига на Турција. По една одлична акција, Јаховиќ денеска го „тресна“ тимот на Башакшехир. Сепак, за жал, неговиот тим во првиот дел прими четири гола, и веќе беше познат победникот.

Во секој случај одличната форма на македонскиот интернационалец во Турција и натаму продолжува.