Ова е Балкан и дефинитивно некогаш се знае и да се претера со славењето, а во моментите на радост и не се бираат зборови. Тоа се однесува и на Никша Калеб, легендарниот хрватски ракометар кој вчера беше ко-коментатор на преносот од „Штадхале“.

По победата и тој „збесна“ па во еден момент во микс зоната додека ракометарите даваа изјава тој им се „влета“ во преносот и еуфорчно им „порача“: Момци, знам дека сакате жени, но јас сега на сите вас би ви ги испу*ил ку*ровите“!