Вардар со голот на Дарко Мицевски во 12.минута, води по првиот дел против Хајдук со 1:0. Интересна игра на пријателската во Белек (Анталија) меѓу македонскиот и хрватскиот гигант. „Билите“ ја имаа повеќе топката во свој посед, повеќе напаѓаа, имаа и шанси, но Вардар од прекрасна контра преку Мицевски го постигна водечкиот гол за кончни 1:0 по првите 45.минути на овој прв зимски тест за момците на Александар Васоски. Да кажеме и тоа дека во 40.минута