Трилер победа на ракометарите на Хрватска, победа над Норвешка за транс состојба на целата своја нација. Цела Хрватска слави, се јавуваат и познати фаци, спортисти. Интересна објава на Инстаграм имаше Иван Класниќ, некогашниот фудбалска репрезентативец на Хрватска. Познати се неговите проблеми со бубрезите по што мораше предвреме да го напушти фудбалот.

Доста е што бубрегот ми откажа, по овој меч можеше и срцето“ се пошегува на своја сметка Класниќ.