Последната објава на Коби Брајант на социјалните мрежи беше посветена за Леброн Џејмс. „Кралот“ успеа да го мине на вечната чиста на стрелци, Мамбата веднаш му честиташе и го охрабри да продолжи во ист ритам.

Џејмс веста за смртаа ја прими тешко како и сите останати спортисти во светот.