Во јавноста појави инсерт од цртан филм од 2017 година во кој е покажан хеликоптер како се руши, и од него излегува Коби Брајант, но жив. Во реалноста, за жал, не излезе така.

Исто така се појави и пост на „Твитер“ од некој кој што предвидел дека Брајант ќе загине во хеликоптерска несреќа и тоа го предвидел уште во 2012 година.