Целиот свет е во шок по потврдата дека денеска животот го загуби еден од најдобрите кошаркари на сите времиња Коби Брајант.

Полицијата ги потврди Коби и 13-годишната ќерка, но не и имињата на остите седум лица кои се возеле на овој кобен лет.

Причината за падот на хеликоптерот не е позната.