Се урна кровот на центарот за хокеј на лед во Санкт Петербург. Според тамошните медиуми, најмалку една особа го изгубила животот во големата трагедија.

На видео-записот може да се види како еден работник не успеа да побегне пред да се урне кровот.

Спортската сала е една од најголемите од овој тип, истата е направена за потребите на Олимписките игри 1980 година.