Новата сезона во Формула 1 почнува за еден месец со трката во Австралија, а тимовите се во фаза на промоции на своите болиди за новата сезона. Денеска тоа го стори и тимот на Ред Бул.

После Мерцедес и Ферари, и Ред Бул направи промоција на својот болид, и тој изгледа идентично како минатата година.

Но, на него се направени промени кои не се гледаат од прва. Во презентацијата објаснија и детали од промените.