Дуелот меѓу Русија и Македонија во Перм почна со минута молчење во чест за легендарниот кошаркар, Коби Брајант и некогашниот комесар за натпреварување, Дејвид Штерн.

Салата е исполнета до последното место, Русите се цврсто убедени дека токму против нашите кошаркари ќе дојдат до првата победа во квалификациите за пласман на ЕП 2021 година.