Адемар Леон денеска и официјално го потврди трансферот на вардаровиот голман Калифа Гедбан.

Шпанците веќе пред неколку недели го најавија трансферот, но поради проблемите околу финансиските детали, Гедбан остана во Вардар да ја зварши сезоната, па од следната ќе го облече дресот на шпанскиот тим.