Само неколку часа откако беше официјализирано заминувањето од Магдебург, Филип Кузмановски беше промовиран како нов член на Хановер.

Кузмановски ќе ја доигра сезоната во Магдебург, а потоа од идната се сели во Хановер, со кого потпиша до 2023 година.