Согласно последните препораки и забрани од Владата на Македонија за превенција од вирусот КОВИД-19, Комисијата за младински фудбал донесе одлука сите натпревари во младинските конкуренции и натпреварите од Детските лиги на ФФМ да се суспендираат во наредните две недели.

Од истите причини суспендирани се и младинските лиги во кошарка и ракомет.