Александар Трајковски го прифати предизвикот од неговиот некогашен соиграч Илија Несторовски во предизвикот да им се помогне на италијанските болници кои се справуваат со коронавирусот.

„Благодарност до номинацијата. Заедно да им помогнеме на италијанските болници“, напиша Трајковски, и ги номинираше Мато Јајало, Игор Коронадо и Хаитама Алесами.