Новак Ѓоковиќ се најде на удар на неколку негови колеги, кои обвинуваат дека е привилегиран.

Новак Ѓоковиќ ги напушти САД еден ден пред официјално да се објави дека турнирите се откажани. Тој веќе донесе одлука дека не сака да игра, уште пред АТП да одлучи“ вели американскиот тенисер Тајлер Фриц, за турнирите во Мајами и Индијан Велс.

Тој, а и уште неколку други тенисери сметаат дека Србинот поседувал, за разлика од нив, важни информации и дека затоа и си заминал од САД.

Инаку Фриц не кажува дека одлуката на Новак да не игра е донесена без разлика дали ќе се одржеа тие два два турнири или не. Но секој си има право на свое мислење, па така и Фриц.