Голманот на Евертон Џордан Пикфорд, не ги почитува мерките за заштите од коронавирусот, и избегал од изолацијата, забавувајќи се со своето семејство и со стотина навивачи.

Евертон нареди замоизолација на сите играчи, откако еден неименуван играч пројавил симптоми на коронавирусот. Но, за англискиот репрезентативен чувар тоа не важи, и се очекува да добие казна од клубот.

Пикфорд бил виден без да стравува, со можност да зарази некој од својата фамилија или од навивачите.