Добро е што фудбалот во Франција е суспендира, велиме добро зошто денеска е објавено дека е познат првиот фудбалер кој е заразен со коронавирусот. Тоа е јужнокерјскиот репрезентативец Сук Хјун – Јун, инаку фудбалер на второлигашот Троа. Покрај Сук, заразен е и еден вработен во клубот.

Досега пристигнуваа вести за заразени спортисти Англија, Шпанија, Италија, Германија, ова е објава дека и во Франција има заразени спортисти од коронавирусот.