Македонскиот капитен Горан Пандев го прифати предизвикот од колегата од репрезентацијата Илија Несторовски и од соиграчот Франческо Касата во предизвикот да им се помогне на италијанските болници кои се справуваат со коронавирусот.

По извршената задача „Гранде Пандев“ ги номинира своите соиграчи од Џенова Стефано Стураро, Федерико Маркети и Антонио Санабрија.