Спортот е „замрзнат“ на неодредено време. Утринава излезе информација дека НБА-лига нема да се игра најмалку два месеци, се прават нови планови како да се заврши сезоната.

Кошаркарите во своите домови ја одржуваат формата, а недостигот на вистинската борба го надополнуваат со „премотување на лентите“ од омилените натпревари.