Виктор Ефремовски, Кирил Николовски и Љубомир Младеновски во името на КК Работнички испратија порака до граѓаните на Македонија. Коронавирусот е причината за „замрзнување“ на сите спортски настани, играчите најдобро знаат дека битките се добиваат тимски, со спроведување на препораките, во случајов на Владата на РМ.

Тие како останатите спортисти порачаа: Останете дома, здравјето е заедничка одговорност, заедно да го победиме вирусот.