И фудбалерите на Брегалница се вклучија во кампањата „Останете дома“ на иницијатива на „Спортмедиа“. Во миговите кога Светот, па и нашата земја Македонија се бори против ширењето на коронавирусот, многу спортисти испраќаат пораки да се почитуваат препораките и да се остане дома.