Со одложувањето на Европското првенство, УЕФА одлучи предност да им даде на клупските натпреварувања, кои според новиот план треба да завршат ова лето. Првенствата ќе продолжат кога ќе ситуацијата со коронавирус ќе биде подобрена, поточно ќе нема опасност.

Според најновите информации сезоната треба да продолжи кон крајот на април за кога УЕФА ќе подготви нов календар за Лигата на шампиони и Лига Европа.

Финалето во Лигата на шампиони чиј домаќин е Истанбул ќе се одигра на 27. јуни, планирано е до јуни да завршат сите клупски натпреварувања. Битката за титулата во Лигата Европа пак ќе се игра на 24. јуни во Гдањск.