Познатата легендарна босанска кошаркарка, Радзија Мујановиќ зборуваше за една од најпознатите анегдоти која ја пратеше во текот на кариерата. Кон крајот на 1980 година таа доминираше на теренот со просек од 28 поени и 12 скока, фановите се обидуваа да секој можен начин да ја сипровоцираат, најчесто и порачуваа дека е машко.