По Мадс Менса Ларсен уште една ѕвезда на РНЛ и германски репрезентативец е позитивен на коронавирус. Станува збор за пикерот Јаник Колбахер, кој минал време со националниот тим.

По ова, докторот на репрезентацијата на Германија препорачал сите германски репрезентативци превентивно да бидат сместени во карантин.