Симона Халеп, победничката на Вимблдон со прекрасен гест за кои говори цела Романија. Имено тенисерката, една од најдобрите во светот, донираше медицинска опрема за болниците во Букурешт, во кои се лекуваат луѓе заболени од коронавирусот.

Браво за шампионката.

Инаку познато е дека романската тенисерка Симона, е верена за бизнисменот Тони Јуруц. И двајцата се Власи со потекло од Македонија. Тие планираат да прават свадба на крајот од летото, веднаш по УС Опен во Њујорк.