Роберто Манчини порака дека не планирал да ја напушти земјата во време на паднемија коронавирус. Селекторот на Италија вели дека им верува на докторите.

„Во ниту еден момент не размислував да ја напуштам Италија, тука се чувствувам добро, имам целосна доверба во лекарите кои работат херојски. Сакам да бидам тука, да бидам близу до сите, ова го кажувам како граѓанин, не затоа што имам улога“, рече Манчини.