Хрватскиот фудбалер Тончи Кукоќ ја даде изјавата на денот. На поранешниот фудбалер на Хајдук, Бреша, ЦСКА Софија, Ливорно, Зрињски, а сега член на Хонвед  му недостасува фудбалот.

„Животот без фудбал е исто како и секс без жена“.

Истовремено Кукоќ изрази и благодарност до докторите во целиот свет кои се борат со опасниот КОВИД-19.