И натаму има шпекулации околу иднината на Златан Ибрахимовиќ. Едната од нив е дека би можел да продолжи да игра фудбал, а втората е да би бил тренер.

Меѓутоа една од варијатнтите и да стане тренер, откако планира да упише курс за тренерска лиценца во Италија, и потоа да му се приклучи на Синиша Михајловиќ во стручниот штаб на Болоња.

Се шпекулира и за враќање во Шведска, како и за враќање во МЛС лигата во САД.

Ибрахимовиќ е решен по завршувањето на сезоната да го напушти Милан.