Лео Меси и Кристијано Роналдо, најдобрите фудбалери во светот наназад 15 години, уште еднаш покажаа дека се и големи личности. Имено Аргентинецот и Португалецот донираа по еден милион евра во битката протов коромавирусот. Овој нивен потег заслужува респект, едноставно покажаа и докажаа дека врвните спортисти се секогаш подготвени голем дел од својата заработка да ја дадат во хумани цели. Голем е бројот на сите оние фудбалери, кошаркари, тренери кои активно, со донација, се вклучија во биткта протов злото кое го снајде овој период светот.