Премиер-лигата како и претходно е водич во некои новитети кои би го „размрдале“ светот.

Така е и овојпат, последната информација оттаму говори дека премиерлигашите Брајтон и Борнмут ќе додела бесплатни влезници за сите медицински лига кои во моментов се борат со коронавирусот.

„Чувствуваме дека ова е само еден мал потег со кој ќе покажеме дека со мислите сме заедно со оние кои во моментов се на првите линии и не штитат од ова големо зло и ја бијат оваа битка за сите нас”, изјави ивршниот директор на Брајтон Пол Барбер.

Оваа иницијатива потекна од неговиот клуб, а од Борнмут веднаш беше прифатена.

Се очекува во текот на продолжението на Премиер-лигата на ваков или онаков начин да бидат доделени преку 100 илјади влезници.