Прекинувањето на првенствата поради коронавирус направи големи проблеми во клубовите. Многумина останаа без оние приходи од влезници, продажба на дресови…за да можат да функционираат во овие тешки денови, челниците на тимови донесоа одлука да ги намалат платите на играчите.