Кошаркарот на Детроит Пистонс Кристијан Вуд пред дваесеттина дена е тестиран позитивен на вирусот Ковид-19 и успешно го поминал периодот на лекување во карантин. Како што вели неговиот агент тој сега е излечен.

Вуд е еден од првите случаеви на заразени кошаркари во светот, откако Руди Гобер и Донован Мичел беа тестирани позитивни.

После дваесет дена центарот на Детроид заздраве и продолжува со нормален живот.

Вуд е откритие на сезоната во НБА.