Дваесетте клубови од Втората македонска лига во западна и источна конкуренција побараа помош од државата за да ги санираат штетите предизвикани од корона вирусот и стопирање на фудбалот во Македонија. Голем број од нив се на работ на егзистенција и ако не добијат некаква заштина односно помош ќе згаснат. Еве го нивното соопштение.