Во Лондон требаше да се одигра пријателски натпревар меѓу Англија и Италија, но поради коронавирус, истата е откажана, како и сите останати мечеви.

Но, светлата на „Вембли“ останаа запалени во боите на знамето на Италија, како поддршка за оваа земја која е најпогодена со пандемија коронавирус.