Игор Карачиќ, македонскиот зет и некогашен член на златната генерација на Вардар во интервју за „Балкан-хендбол“ говореше за најразлични теми. На прашањето што има да каже за својот некогашен капитен од „црвено-црниот“ табор, тој го даде најдобриот одговор:

„Ќе пробам да го кажам на македонски јазик, ти најверојатно ќе ме разбереш. Столе е мажиште! Фраер од скопскиот асфалт. Тој е вистински пријател, знае да те научи многу животни лекции“.

За нас Македонците добро се познати величините на Стоилов, несебично му дозволи на Карачиќ да ги подигне сите пехари минатата сезона, која беше последна за Хрватот.

Целото видео-интервју можете да го најдете на гореспоменатиот портал.