Поранешниот американски тенисер Патрик Мекиро изјави дека е позитивен на КОВИД-19.

„Добрата вест е што се чувствувам добро. Симптомите исчезнаа“, рече Мекенро во клипот што го објави на социјалните медиуми.

Патрик Мекенро, помладиот брат на попознатиот Џон, беше тестиран пред 10 дена откако му се појавиле првите симптоми.