Менаџерот на Борнмут, Еди Хау, стана првиот менаџер кој доброволно побарал да му биде намалена платата со што би помогнал клубот да се справи со кризата предизвика од корона вирусот. Хау заработува околу 4 милиони фунти по сезона.

Заедно со него тоа го сторил и извршниот директор Најл Блек и техничкиот директор Ричард Хјуз и асистентот на Хау, Џејстон Тиндал.