На денешниот он лајн состанок на раководните структури на УЕФА и официјално е одлучено мачевите кои требаше да се одиграат во периодот април, мај, јуни 2020 година да бидат одложени. Тоа значи дека нема да се одиграат финалните турнири до 17. години како и оној до 19. во женска конкуренција, и обата закажани во мај односно јуни.

Она што нас не интересира е податокот дека и баеаж мечевите за пласман на ЕУРО сега веќе 2021 година нема да се одиграт во јуни како што беше првично планирано, а најавите се дека истите ќе бидат одиграни во периодото од 3. до 8. септември годинава