Од Франција доаѓа тажна вест. Членот на лекарскиот тим на Рема, Бернер Гонзалез си го одзел животот. Како што пишуваат тамошните информации, тој и неговата сопруга биле заразени со „Ковид-19“, двајцата биле во самоизолација.

„Тој беше посветен и многу хуман човек. Знам дека оставил проштално писмо на своето семејство, но не знам детали“, изјави градоначалникот на Ремс.

Гонзалез долго време работел во лекарскиот тим на францускиот тим.