Претседателот на шпанската Ла Лига, ХАвиер Тебас изјави дека има три можно сценарија кога би можело Шпанската лига да продолжи со функцио ирање.

Како најоптимистичен датум го кажа 28. Мај секако доколку ситуацијата почне рапидно да се подобрува. Додаде и дека клубовите мора најпрво две недели миниму да тренираат па да се вратат на играње официјални мечеви.
“Имаме три сценарија, три датуми. Секако сите зависат од тоа како ќе се одвива ситуацијата. Првиот е 28. Мај, вториот 6 јуни, и третиот 28. Јуни. Секако, се се ова само претпоставки, клубоците треба најпрво да се вратат на тренинг, а тоа верувам и се надевам дека ќе биде возможно до 26. Април“ – изјави Тебас