Сите бундес-лигаши се врати на тренинзите и наскоро се очекува продолжението на сезоната која беше замрзната на 11. март. Планот е истата да почне на почетокот на мај и да заври на крајот на јуни, баш како што бара УЕФА.

Во ова натпреварување останаа девет кола до крајот, Германците нема да имаат големи проблеми. Јасно е дека мечевите ќе се играат пред празни трибини, но според зборовите на извршниот директор на Бундес-лигата, Кристијан Заиферт мерката ќе продолжи, најверојатно навивачите ќе се вратат во 2021 година.