Марија Шарапова на крајот на февруари објави дека и става крај на тениската кариера. На Русинката која е во САД се чини дека „карантинот“ веќе и здосасува, па јавно го објави својот телефонски број, им порача на сите нејзини следбеници „да и испратат порака, ако сакаат да и кажат или да ја прашаат нешто“.

Само 40 часа откако со стори ова, Шарапова доби 2,2 милиони пораки.