Маик Цибрес, Андрија Стипановиќ и Филип Крушлин не се повеќе дел од тимот на Цедевита Олимпија. Словенечкиот тим кој секако е дел од АБА лигата прави ремонт на составот се додека не се случи продолжението на сезоната, ако и воопшто дојде до такво нешто.

Сепак, и да продолжи актуелната сезона во АБА лигата јасно е дека овој тим нема да продолжи во истиот состав.