Борец е вториот тим за кого настапувал капитенот на македонската репрезентација, Кирил Лазаров. Токму од овие денови доаѓа еден интересен податок, тој на 15 години играл на позицијата десно крило.

Овој момент може да се види на видео-записот меѓу Борец и Динамо Букурешт во Лигата на шампионите во сезоната 1995/1996 година, македонскиот беше подобар со 27-18.

Лазаров доби шанса, моментот можете да го видите во 1:30 во видео-записот.