Во екот на пандемијата од коронавирусот, и прекинот надомашниоот фудбалски шамионат во сите конкуренции, во Кавадарци се реконструира теренот на Гратскиот стадион.

Фотографиите велат дека се работи интензивно, дека подлогата на теренот, веќе е поставена и дека наскоро ќе треба да се тават и бусените на нова природна трева. Според најавите на Кавадарчани, работите околу теренот ќе треба да бидат готови за околу еден месец.

Кавадарци се нафати на реконструкција на теренот во обид да создаде што подобри услови за враќање на ГФК Тиквеш во првата македонска фудбалска лига, и пролетва требапе своите мечеви од тековниот шампионат да ги игра на друг терен. Сепак, ете ситуацијата наложи шампионатот да биде прекинат, а теренот во Кавадарци очигледно ќе биде подготвен но за наредната сезона.

Фотографиите се преземени од сајтот РТК.мк